dinsdag 5 januari 2021

Grote brand verwoest McDonald's

Stadskanaal - Bij de Mc Donalds in Stadskanaal heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed.
Dinsdagochtend om 04:40 werd er een uitslaande brand gemeld bij Mcdonald's aan het Hoogveen in Stadskanaal. Het vuur werd door brandweerkorpsen uit Stadskanaal, Gasselternijveen en uit Veendam bestreden. Meetploegen uit Borger en Vlagtwedde werden opgeroepen om te meten of er zich gevaarlijke stoffen in de lucht bevonden. Toen brandweer Stadskanaal ter plaatse kwam was de brand al uitslaand. Er werd opgeschaald naar grote brand. Er kwam een groot watertransport ter plaatse. 

Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Er waren geen personen in het pand toen de brand uitbrak. Het restaurant sluit ’s nachts om één uur en zou vanmorgen om 7 uur weer open gaan.

“Brand meester”

Rond half zeven is het sein “brand meester” gegeven. De brandweer is nog tot eind van deze morgen aan het nablussen. Hierbij is ook een kraan ingezet. Het NL-Alert is ingetrokken. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt:

heeft een reactie gegeven op de grote brand McDonalds Stadskanaal.

“Wat een ongelooflijke klap voor deze franchisenemer van de McDonalds in Stadskanaal en alle personeelsleden. Je hele bedrijf in vlammen te zien opgaan. Het is niet voor te stellen wat een enorme impact deze verwoestende brand heeft op deze altijd zo betrokken ondernemer. We staan klaar om met hem in gesprek te gaan en te kijken hoe het verder moet.

Gelukkig waren er geen personen in het pand aanwezig. Door de zorgvuldige werkwijze van de brandweer is er geen gevaar geweest voor andere mensen of de omliggende panden.

Foto's: 112Regioflits


Geen opmerkingen:

Een reactie posten