dinsdag 25 augustus 2015

Politie houdt vernieler van bewijzeringsborden aan

Ter Apel - De politie hield maandagmorgen een 51-jarige inwoner van Ter Apel aan. Hij wordt ervan verdacht vanaf juni 2012 tot en met juli 2015 ongeveer 20 vernielingen te hebben gepleegd aan het wandelpad Noaberpad in Ter Apel.
Het Noaberpad is een lange afstandsroute die start in Bellingwedde en eindigt in Kleve(Duitsland). Deze route doorkruist daarbij het hele gebied van Westerwolde(gemeenten Bellingwolde en Vlagtwedde). De Stichting Wandelnet is beheerder van het Noaberpad en alle andere lange afstandsroutes in Nederland. Alle routes worden met rood-witte markeringen aangegeven.
Het gedeelte waar de vernielingen zijn gepleegd loopt over een afstand van ongeveer 3 kilometer vanaf het klooster van Ter Apel tot aan de splitsing met het Ruiten A-kanaal in Ter Apel. In de begintijd werden over dit gedeelte de markeringen van het wandelpad vernield. Nadat deze hersteld werden door een vrijwilligger vonden de vernielingen vooral ter hoogte van de brug achter het buurtschap Agodorp plaats. Regelmatig werden de vernielingen direct weer gepleegd nadat herstel had plaatsgevonden. Markeringen werden niet alleen weggehaald maar ook vernield, gebroken, weggesneden en overgespoten met verf. De totale schade bedraagt bijna 1400 euro.
Posten door de politie en het plaatsen van een bewakingscamera leverden echter geen resultaat op. In juli 2015 werden wederom vernielingen geconstateerd ter hoogte van het Agodorp. Op camerabeelden van een door de vrijwilligers van het Noaberpad geplaatste camera was hierna te zien dat een man een markering met zwarte verf bespoot. Deze beelden werden ter beschikking gesteld van de politie die een onderzoek instelde.
Uiteindelijk kon de 51-jarige man uit Ter Apel aangehouden worden. Hij bekende ongeveer 20 vernielingen uit frustratie te hebben gepleegd omdat hij overlast ondervond van wandelaars en recreanten die over het pad liepen in het bos bij zijn huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten