dinsdag 15 september 2015

18 jarige uit Borger-Odoorn aangehouden na achtervolging

Harderwijk - Op dinsdagmiddag 15 september is een gestolen auto tegen andere een andere auto gebotst. Dat gebeurde nadat de bestuurder op de vlucht sloeg. De gestolen auto werd gesignaleerd door ANPR-camera’s boven de snelweg bij Zwolle.

Agenten namen post in op verschillende plekken langs de snelweg. Toen de auto rond 14.30 uur voorbij kwam werd de achtervolging ingezet, met de bedoeling de bestuurder van de gestolen auto langs de snelweg te laten stoppen.

Achtervolging gestaakt
Omdat de bestuurder er met hoge snelheid vandoor ging, besloten de agenten om de achtervolging te staken om onveilige situaties te voorkomen. De bestuurder wilde vervolgens afslag Harderwijk nemen, maar bedacht zich. Door de stuurcorrectie raakte de man een voorbijrijdende auto met caravan, waardoor de caravan schaarde. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Verdachte aangehouden
De politie heeft één verdachte aangehouden, de bestuurder van de gestolen auto. Het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn. De politie doet nu verder onderzoek naar de man. Hij wordt verdacht van rijden zonder rijbewijs, heling van de auto en het veroorzaken van gevaarlijke situaties voor het verkeer.


Om goed onderzoek naar het ongeval te kunnen doen is de snelweg A28 enige tijd afgesloten geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten