donderdag 22 oktober 2015

Pleidooi voor aanpak Oude Dijk in Exloo: 'Bocht in weg is levensgevaarlijk'

Exloo - De weg Oude Dijk bij Exloo moet worden aangepast. Dat vindt de fractie van Gemeentebelangen in de gemeente Borger-Odoorn na meerdere ongevallen op de weg.

In de weg zit een bocht die volgens de partij een gevaar voor het verkeer is, zeker in deze tijd van het jaar met een smerig wegdek door bladeren en landbouwverkeer.

Ruk aan stuur
In de afgelopen twee weken reden drie automobilisten op de weg tegen een boom aan. Volgens Harm Greven van Gemeentebelangen Borger-Odoorn komt dat vooral doordat de bocht in de weg heel vreemd loopt: "Normaal hoef je in een bocht nauwelijks te sturen, maar hier moet je aan het einde van de bocht nog een flinke ruk aan het stuur geven, daardoor kan de auto in een slip raken."

'Weg recht trekken'
Volgens Greven is de beste oplossing de hele bocht uit de weg te halen. Hij realiseert zich dat dit een prijzige klus is. De partij heeft deze kwestie aangekaart bij het gemeentebestuur. Dat heeft inmiddels ter plekke een kijkje genomen.

Bomenkap
De gemeente Borger-Odoorn liet in een schriftelijke reactie weten dat bekeken wordt of er bomen kunnen worden gekapt. Ook worden stukgereden lampjes in het wegdek vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten