zondag 1 november 2015

Plan N34 in januari bekend

Odoorn-Klijndijk - Medio januari volgend jaar wil provincie Drenthe de definitieve schetsen presenteren voor twee nieuwe ongelijkvloerse kruisingen in de N34. Die worden bij Klijndijk en Exloo aangelegd.

Op inloopbijeenkomsten worden de tekeningen gepresenteerd. Dan start ook de bestemmingsplanprocedure.

Omstreden
De nieuwe kruisingen moeten de weg veiliger maken. Vooral de keus voor een nieuwe afslag bij Klijndijk is van begin af aan fel omstreden geweest. Gevolg is dat de huidige afrit Emmen-Noord dicht moet.

Die sluiting stuitte op veel weerstand. Een deel van de bezwaarmakers is om, nu er een parallelweg tussen het nieuwe kruispunt bij de Slenerweg en Emmen-Noord komt. Hoewel de nieuwe situatie tot meer verkeer op de Slenerweg leidt, wordt die naar verluidt niet aangepast. Wel ligt de aanleg van een fietspad in de planning. Inmiddels praat de provincie met grondeigenaren over verkoop van de benodigde gronden.

Parallelweg
Net als Emmen-Noord gaat ook de aansluiting op de N34 ten noorden van Odoorn verdwijnen. Vanaf dat punt wordt een parallelweg aangelegd naar het nieuwe ongelijkvloerse kruispunt bij Exloo.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten