donderdag 30 maart 2017

Bewoners nog spoorloos na verwoestende brand in Exloo

Exloo - In Exloo is vannacht rond half twee brand uitgebroken in een woonboerderij en twee schuren aan de Zuiderhoofdstraat. De bewoners zijn nog niet gevonden.
Het gaat om panden van de voormalige distilleerderij Turv.De omvang van de brand was enorm. Volgens verslaggever Jeroen Kelderman leek het bij aankomst 'alsof er een vliegtuig is neergestort in Exloo'. De woonboerderij en een schuur zijn inmiddels helemaal in de as gelegd. De derde schuur staat nog in brand. In die schuur staat een vat met 15.000 liter alcohol. Het vuur was volgens de brandweer rond vijf uur onder controle.

Bewoners spoorloos
Of de bewoners in de woonboerderij aanwezig waren toen de brand uitbrak, is onbekend. Volgens buurtbewoners brandde er gisteravond nog wel licht in de boerderij. De hulpdiensten zijn aan het zoeken. De brandweer meldt dat er contact is geweest met familie en kennissen, maar dat die niet konden vertellen of de bewoners thuis waren.Oorzaak onbekend
Verslaggever Jeroen Kelderman sprak ter plaatse met meerdere omwonenden. Zij vertellen dat het vuur in alle drie de panden tegelijk lijkt te zijn begonnen. De politie kan nog niet zeggen wat de oorzaak van de hevige brand is. Maar de plek wordt aangemerkt als een 'plaats delict'.

De relatie tussen de eigenaren van distilleerderij Turv en omwonenden en ondernemers uit Exloo zou al enige tijd erg slecht zijn. Dagblad van het Noorden meldde eerder deze maand dat onbekenden probeerden het stel weg te pesten uit het dorp.

Grote inzet
De brandweer zette groots in om het vuur te blussen. Bij het nablussen gaat de brandweer heel voorzichtig te werk om eventuele sporen niet te wissen.

Doordat er alcohol in het riool lekt, kunnen omwonenden een alcohollucht in huis waarnemen.

Reactie burgemeester
Burgemeester Jan Seton is naar de plek van de brand gekomen om poolshoogte te nemen.  “Onze eerste zorg gaat uit naar de bewoners van het pand. Met hen heeft de politie nog geen contact kunnen leggen. Daarnaast heeft deze brand door de omvang en de locatie natuurlijk grote impact op het dorp”, laat Seton weten. De burgemeester laat zich continu op de hoogte houden door de politie.

Tekst: RTV Drenthe

Foto's+video: Marcel Euving
Video 2: VanoostmediaGeen opmerkingen:

Een reactie posten