dinsdag 1 januari 2019

Relatief rustige jaarwisseling voor de brandweer in Drenthe

Regio - De brandweer in Drenthe heeft afgelopen nacht zo'n 130 keer moeten uitrukken.
Daarmee spreekt de Veiligheidsregio Drenthe van een relatief rustige oudejaarsnacht. Wel was er een incident in Klazienaveen. Omstanders van een brand reageerden agressief op de hulpverleningsdiensten. De politie doet hier onderzoek naar.

"We hebben een vrij rustige nacht gehad", kijkt een woordvoerder terug. "In de meeste gevallen ging het om kleine buitenbrandjes. Daarnaast waren er enkele iets grotere branden, maar ook dit viel relatief mee."

Brand in Valthermond
Aan de Kavelingen in Valthermond brandde een gebouw uit. Al snel sloegen de vlammen uit het pand. Het gebouw liep behoorlijk rook- en waterschade op.
In Nieuw-Weerdinge ging een schuur volledig in vlammen op. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg op de naastgelegen woning.

Gewonden in Klazienaveen en Meppel
Bij een woningbrand aan de Brevierweg in Klazienaveen raakte iemand gewond. Het vuur ontstond in de berging en werd ontdekt door voorbijgangers. Om de bewoners te waarschuwen, sloeg iemand een raam in. Daardoor raakt hij gewond aan zijn pols. De brandweer had de brand snel onder controle.

Tekst: RTV Drenthe

Foto's: 112Regioflits (Stadskanaal)


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten