dinsdag 5 april 2022

Vijfde slachtoffer verkeersdrama op de N34 alsnog overleden

Borger - Bijna een jaar na het verkeersdrama op de N34 bij Borger is maandag een vijfde slachtoffer van het dodelijke ongeval overleden. De 68-jarige vrouw uit Emmen overleed in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dat bevestigt de familie van de vrouw. Ze is daarmee het vijfde dodelijke slachtoffer van het ongeval op 30 mei vorig jaar bij Borger. De vrouw uit Emmen overleed na complicaties die waren ontstaan door het ongeluk. Vorig jaar mei botste een 24-jarige man uit Dalen op de N34 tussen Gieten en Emmen met hoge snelheid achterop de auto van de vrouw. De man schoot daarna met zijn wagen naar de andere kant van de weghelft en reed daarbij frontaal in op andere auto’s. Dit gebeurde ‘s avonds rond de klok van kwart voor negen.

Bij het ongeluk kwamen naast de man uit Dalen ook een 48-jarige man uit Gramsbergen en een echtpaar uit Assen (72-jarige man en 69-jarige vrouw) direct om het leven. 

De vrouw uit Emmen werd zwaargewond naar het UMCG overgebracht waar zij een tijdlang op de intensive care heeft gelegen. Ruim tien maanden na het verkeersdrama op de N34 is zij alsnog overleden aan de complicaties als gevolg van het ongeval. De vrouw is nooit meer in haar huis in Emmen geweest. Ze verbleef lange tijd in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum. Onlangs moest ze toch weer naar het UMCG waar ze maandag overleed. 

Bij het ongeval waren uiteindelijk zes auto’s betrokken en raakten meerdere verkeersdeelnemers gewond, onder wie de vrouw. Het N34-ongeval van vorig jaar maakte diepe indruk in het Noorden, niet in de laatste plaats op de betrokken hulpverleners van de ambulancedienst, brandweer en de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten