zondag 31 december 2023

Voormalige Houthandel en oude Directeurswoning in de as gelegd

Stadskanaal - In Stadskanaal aan de Drouwenerstraat staat is een grote brand in een schuur naast een woning. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Bij de brand komt veel rook vrij en de brandweer roept mensen om ramen en deuren te sluiten. Er zijn twee meetploegen aanwezig voor het meten van gevaarlijke stoffen. 'De rook is altijd gevaarlijk', zegt woordvoerder van de brandweer Geert Walburg.

Verloren
Bij de brand is niemand gewond geraakt. De brand is volgens Walburg ontstaan in een grote schuur die aan een woonhuis vast zit. Het gaat hier om een voormalige houthandel. De ergste vlammen zijn gedoofd, maar het brandt nog wel. De schuur kan volgens de woordvoerder als verloren worden beschouwd.

Ontruimd
De bewoner is uit zijn huis gehaald en wordt ergens anders ondergebracht. Er zijn meerdere woningen ontruimd, hoeveel kon de woordvoerder niet zeggen. In ieder geval is in een van de naastliggende woningen de bewoner ook uit zijn huis gehaald. Aangezien hij slecht liep is hij in een ambulance nog gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Bij de andere buurwoning waren de bewoners niet thuis. Beide woningen zijn niet meer in gevaar, zoals het nu lijkt.
Hoe groot de schade is, is nu nog niet te zeggen.

Tekst: RTV Drenthe

Foto's: Louis Fekken en Richard Knippie

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten