zaterdag 2 januari 2016

Antieke brandweerwagen "Dennis" terug op de kazerne

Borger - De antieke brandweerwagen van Borger bleek te zijn uitgerukt naar 2e Exloërmond.

De oude wagen is vanavond weer teruggebracht naar Borger, nadat de brandweerauto eerder deze week werd gestolen.

Grap
Het brandweerkorps van 2e Exloërmond wist bij wijze van grap de antieke brandweerauto te stelen uit de kazerne in Borger. Daar keek de plaatselijke postchef Johan IJlenhaven nogal van op, omdat de kazerne altijd goed is afgesloten. Hij deed geen aangifte omdat hij een oudejaarsstunt vermoedde. "Daar gingen we van uit", zegt IJlenhaven.

Lees ook: Antieke brandweerauto gestolen uit kazerne in Borger

'De naam was gevallen'
Stiekem hield men er in Borger rekening mee dat de collega's uit 2e Exloërmond er iets mee te maken hadden. "De naam was wel gevallen, maar wij kregen de vinger er niet achter. Vanavond kregen we de melding dat ze eraan kwamen. Ze zijn met de oldtimer naar Borger toegekomen."

Boos zijn ze absoluut niet. "Beide posten zijn hier nu in Borger. We drinken er gezellig samen een borrel op", vertelt IJlenhaven.

Geschrokken van commotie
Joop Robertus van de brandweer in 2e Exloërmond schrok nogal van de onrust die door de diefstal ontstond. "Wij hebben de tekst 'Tot 2016, ik ben nu naar een brand' achtergelaten, we dachten dat het wel duidelijk was dat het om een grap ging", zegt Robertus.

Media:

RTV Drenthe

Foto's: Marcel Euving













Geen opmerkingen:

Een reactie posten