donderdag 7 januari 2016

Automobilist komt om bij Zuidlaren

Zuidlaren, Schipborg - Een 48-jarige automobilist uit Haren verloor donderdagmiddag iets na half zes het leven bij een verkeersongeluk op de provinciale weg N34 ter hoogte van Zuidlaren. De man kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde rijstrook en botste nagenoeg frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. De inwoner van Haren was op slag dood.


Het latere slachtoffer reed in de richting van Gieten. Nagenoeg op het viaduct bij Zuidlaren stuurde de auto volgens getuigen plotseling naar de andere weghelft. De vrachtwagenchauffeur, een 63-jarige inwoner van Wijnjewoude, kon de tegenligger niet meer ontwijken. Door de klap kwam de vrachtwagen eerst in de rechterberm waarna deze voor het tegemoet komende verkeer langs de weg overschoot en in de berm aan de andere kant tot stilstand kwam. De chauffeur en zijn passagier kwamen met de schrik vrij.
De politie heeft geen aanwijzingen dat het ongeluk te maken heeft met de weersomstandigheden. Een wagen die achter de auto van de inwoner van Haren reed, raakte door de brokstukken zwaar beschadigd. De N34 moest vanwege het ongeluk geruime tijd worden afgesloten. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de fatale aanrijding.

Foto's: Herman van Oost | Vanoostmedia























Geen opmerkingen:

Een reactie posten